Drie nominaties voor Gelderse Pauwenveer van het Cultuurfonds Gelderland

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft drie musea genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer 2018:

Nationaal Onderduikmuseum te Aalten
Museum Elisabeth Weeshuis te Culemborg
Museum Elburg

Erfgoed Gelderland feliciteert deze genomineerden van harte!

De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en een kunstwerk ontworpen door Niels van Bunningen, de overige genomineerden ontvangen een bedrag van € 5.000. De commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, reikt de prijzen op 9 november 2018 uit, in Kasteel Staverden (gemeente Ermelo).

De Gelderse Pauwenveer

De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan een klein museum dat op een voorbeeld stellende manier kansen en bedreigingen aangaat, met de tijd mee verandert, aandacht heeft voor publieksbegeleiding, activiteiten ontplooit die aansluiten bij de actualiteit en eigenzinnigheid toont.

Collega Liesbeth Tonckens maakt deel uit van de jury. De jury van de Gelderse Pauwenveer 2018 bestaat verder uit: historicus Jan Vedder, de bestuursleden Leo Adriaanse van Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland en Elsbeth Rozenboom van Cultuurmij Oost (voorzitter), en ambtelijk secretaris Wendelien Kuit.

Lees meer over de prijs in het persbericht van Prins Bernhard Cultuurfonds