Drie musea gehonoreerd in de vierde ronde Ieders Museum

In de vierde ronde van de stimuleringsregeling van Ieders Museum zagen Museum Tweestromenland, Het Pakhuis Ermelo en Oorlogsmuseum Niemandsland hun aanvragen gehonoreerd. Het gaat om de volgende projecten:

Museum Tweestromenland uit Beneden-Leeuwen met de tentoonstelling Metamorfose. In deze tentoonstelling worden collectievoorwerpen die het museum heeft afgestoten door kunstenaars uit het kunstenaarscollectief Kunstbakens bewerkt tot nieuwe kunstwerken.

Museum het Pakhuis uit Ermelo diende een aanvraag in voor de Storytelling-experience ‘In’t verzet’. In deze interactieve theaterwandeling vanaf station Ermelo naar het centrum wordt het verhaal van Eva en Bram Beem en verzetsman Swart verteld. Het museum werkt in dit project samen met theatergroep Spiegel.

Oorlogsmuseum Niemandsland uit Gendt gaat met een oude gerestaureerde legertruck langs scholen en andere plaatsen om daar het verhaal over het laatste oorlogsjaar in de Betuwe tussen Arnhem en Nijmegen te presenteren. Zij werken hierin samen met Stichting Klondikes en het Betuws Oorlogs en Informatiecentrum (BOIC).

Alle drie de musea hebben het maximumbedrag van € 5.000 ontvangen.

De laatste en vijfde ronde van de stimuleringsregeling sluit op woensdag 11 november. Meer informatie over het indienen van een aanvraag vindt u hier. Met vragen hierover kunt u contact opnemen met Else Gootjes of Ben Bregman.