Derde module van het Handboek Historische Verenigingen online!

Elke historische vereniging houdt zich met projecten bezig: van periodieken tot lezingen en van tentoonstellingen tot boeken. In de tweede module van ons Handboek Historische Verenigingen, ‘Projecten en aanpak’, geven wij u tips en tricks op het gebied van schrijven en presenteren voor een breed publiek, het organiseren van activiteiten, het bedenken van nieuwe creatieve projecten en het opzetten van een tentoonstelling.

Download nu de derde module ‘projecten en aanpak’ en bekijk de verdiepingspagina’s!

Handboek Historische Verenigingen

De Gelderse historische verenigingen hebben een belangrijk aandeel in de Gelderse geschiedschrijving. Lokaal en regionaal onderzoek en het betrekken van de inwoners staan daarbij centraal. Om deze basis te versterken gaat Erfgoed Gelderland binnen het Verhaal van Gelderland de historische verenigingen extra ondersteuning bieden door middel van het handboek en persoonlijke begeleiding. Van het werven van nieuwe bestuursleden en vrijwilligers, tot het bereiken van een breder en jonger publiek en van herpositionering en digitalisering tot presentatievormen.

Voor meer informatie over het handboek voor historische verenigingen of het begeleidingstraject neem contact op met Jette Janssen of Darinka Thijs.