11 maart cursus Collectiewacht: Beheer en Behoud

Cursus Collectiewacht Behoud en Beheer

In musea bewaren we voorwerpen voor de eeuwigheid of in ieder geval zo lang mogelijk. Maar alles is onderhevig aan verval, dat is een natuurlijk proces. We proberen dat proces te vertragen en de levensduur van de ons toevertrouwde objecten te verlengen met behulp van conserverende handelingen. Wat houdt dat in? Hoe doe je dat? Weet je daar voldoende over?

Omgevingsfactoren en maatregelen

Tijdens de cursus Beheer en Behoud komen de invloed van omgevingsfactoren op de collectie, maar ook de maatregelen zoals het voorkomen van ongedierte en het gebruik van duurzame materialen aan de orde. Daarnaast behandelt de docent thema’s als hanteren en transport, inrichting, schoonmaken en hygiëne. Aan de hand van vragen uit de praktijk worden problemen en oplossingen besproken.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor iedereen die een hart heeft voor cultureel erfgoed en een bijdrage wil leveren aan het professioneel behoud ervan.  Denk aan medewerkers van musea, landgoederen en kastelen, archieven, bibliotheken, maar ook particuliere verzamelaars en kunstliefhebbers.

Informatie en aanmelden

Deze eendaagse cursus vindt plaats op 11 maart a.s. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van CultuurCollege. Met vragen over de Collectiewacht, beheer en behoud en andere vragen over conservering kunt u terecht bij onze adviseur Susanne van den Beukel: s.vandenbeukel@erfgoedgelderland.nl of 026-3521689 / 06-19685975

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.