CollectieGelderland vergadering #81

Tijdens de vorige CollectieGelderland-vergadering in juni spraken we de hoop uit dat we elkaar in september weer op locatie zouden treffen. Dat bleek toch niet realistisch, dus vond vergadering nummer 81 digitaal plaats. Ook via die weg bleek het mogelijk elkaar te informeren over ontwikkelingen in de wereld van het digitale erfgoed.

Een breed scala aan onderwerpen passeerde de revue. Bijvoorbeeld de nieuwe downloadknop op www.collectiegelderland.nl, die gebruikers de mogelijkheid biedt materiaal uit het publiek domein of met een Creative Commons licentie te downloaden. Nieuwe projecten zoals Schatkamers van Gelderland en Sleutelwerken van Gelderland, waarin ook objecten uit CollectieGelderland een rol spelen. En de dagelijkse praktijk van collectieregistratie en -ontsluiting m.b.v. Adlib, Memorix of TMS.

Na de officiële vergadering was er voor degenen die bleven hangen de mogelijkheid wat te vertellen over de gang van zaken in de eigen organisatie. Zodat we ondanks de afstand op de hoogte blijven van elkaars reilen en zeilen. De volgende vergadering vindt plaats op 20 november.