Collectie Nationaal Orgelmuseum vanaf nu te zien via CollectieGelderland

Afgelopen vrijdag zijn er weer 912 objecten uit de collecties van Geldersch Landschap en Kasteelen, Nederlands Openluchtmuseum en het Nationaal Orgelmuseum te zien op de website www.collectiegelderland.nl. Uit de collectie van Geldersch Landschap en Kasteelen zijn inmiddels al meer dan 2000 objecten te zien. In totaal zijn er inmiddels meer dan 705.000 objecten te zien op CollectieGelderland.

Het is voor het eerst dat het Nationaal Orgelmuseum zijn collectie online toont via onze collectieportal. Het Nationaal Orgelmuseum is het enige museum in Nederland dat geheel gewijd is aan de geschiedenis van het Nederlandse pijporgel. Op CollectieGelderland 280 objecten te zien, waaronder foto’s en tekeningen van verschillende modellen orgels, registers en documentatie en portretten van organisten. Hieronder is een tekening voorstellende het orgelfront in Ferwerd uit 1875 te zien. Nieuwsgierig? Neem een kijkje in de collectie van het Orgelmuseum.

Bijschrift foto: C.B. Adema & zonen, tekening voorstellende orgelfront in Ferwerd, 1875, collectie Nationaal Orgelmuseum. Bekijk dit voorwerp op collectiegelderland.

Voor meer informatie over CollectieGelderland kijkt u op www.collectiegelderland.nl of neemt u contact op met Michelle van Lanschot (m.vanlanschot@erfgoedgelderland.nl).