‘Break-in Box’ feestelijk gepresenteerd: startsein educatie

Break in Box Verhaal van Gelderland

De Break In Box is open! Gedeputeerde Josan Meijers, burgemeester van Wijchen Hans Verheijen en Rylana Seelen van Museum Kasteel Wijchen gaven het goede voorbeeld. Zij wisten deze kist, een omgekeerde escape room, te openen. En daarmee gaven ze het startsein voor het deelproject Educatie van Verhaal van Gelderland.

Het Verhaal van Gelderland bestaat uit verschillende onderdelen, die allemaal met elkaar samenhangen en als doel hebben om de geschiedenis van Gelderland een podium te geven. In het kader van educatie, publieksbereik en innovatie gaan we samen met zes Gelderse musea en Novitas Heritage een unieke ‘Escape Route’ ontwikkelen. Bezoekers gaan op een uitdagende en spannende manier aan de slag met het Verhaal van Gelderland en de collectie van het museum.

Met deze ‘Escape Routes’ worden zes Gelderse musea aan elkaar en aan het Verhaal van Gelderland verbonden. De volgende musea en kastelen zijn geselecteerd om mee te werken aan deze nieuwe ontwikkeling:
1.  Museum Kasteel Wijchen
2.  Elisabeth Weeshuis, Culemborg
3.  Kasteel Huis Bergh, ‘s-Heerenberg
4.  Museum Elburg
5.  Museum Smedekinck/Ludgerkring (Ludgerkerkje), Zelhem
6.  Kasteel Doorwerth

Een afgeleide van de ‘Escape route’ is de ‘Break-In Box’, ontwikkeld door Erfgoed Gelderland en Novitas Heritage. Dit is een teaser op de ontwikkelingen die van start zijn gegaan. Aan de hand van uitdagende vraagstellingen, puzzels en materialen moeten bezoekers de kist zien te openen om het mysterie op te lossen. Deze ‘Break-In Box’ is een nevenproject van de ‘Escape Route’ en kan door erfgoedorganisaties worden geleend. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik van Vliet en Ben Bregman.