Blog: Het Atrium… alles wat je je maar kunt wensen

Het Atrium… alles wat je je maar  kunt wensen. Door: Marc Wingens

Net als alle andere gebruikers van Westervoortsedijk 67-D kom ik meermalen per week ’s ochtends vroeg het pand binnen lopen. Altijd ben ik weer verrast door het Atrium: ruim, fris, modern, smaakvol en goed geoutilleerd; kortom: een ruimte om als werknemer van Gelders Archief of Erfgoed Gelderland trots op en blij mee te zijn. Je merkt het ook aan de gasten; vaak hebben ze bij een eerste bezoek wat moeite gehad met het vinden van de parkeerplaats, maar zodra ze binnen zijn, brengt de sfeer van het Atrium hen tot rust, waarna ze er steevast een compliment over maken.

Wat ik ook nog altijd niet als een vanzelfsprekendheid zie, is de multifunctionaliteit van het Atrium. Alles wat je je maar zou kunnen wensen bij grotere activiteiten, is er beschikbaar. Voor Erfgoed Gelderland, met een behoorlijk aantal grote bijeenkomsten per jaar, zoals de ledenraden, symposia en presentaties van de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen, is dat ideaal. Vanzelfsprekend is het echter niet. Ik ken eigenlijk geen werkplek waar de faciliteiten voor bijeenkomsten zo geschikt zijn als die van het Atrium.

Ook dit merk je weer vooral aan buitenstaanders die minder gewend zijn, zoals, afgelopen maart, de Duitse deelnemers aan ons grote Euregio-project RheijnLand.Xperiences. Uit de reacties tijdens deze kick off werd duidelijk dat de voortreffelijke omstandigheden in het Atrium ook voor meer vertrouwen in het project als geheel (en dan met name in de Nederlandse projectleiding) zorgden.

Wat wel weer jammer was – een klein kritiekpuntje van mij – was dat de Currywurst en frikandellen die we als interculturele traktatie aanboden, niet in de keuken, maar buiten gebraden moesten worden… Kortom, een beter geoutilleerde keuken zou mij nog trotser en tevredener maken. Maar verder niets dan lof richting onze verhuurder, het Gelders Archief!