Blikvanger in Voerman Museum Hattem – Ieders Museum

Het Voerman Museum Hattem lanceerde vorige week de Blikvanger-app. Blikvanger biedt blinde en slechtziende mensen de mogelijkheid om schilderijen en kunst in het museum te ervaren. De app werd gerealiseerd met het prijzengeld van de Raak Stimuleringsprijs en met een stimuleringsbijdrage van Ieders Museum.

Belevingsapp Blikvanger
Met bijzondere technieken, zoals 3D-audio, maakt Blikvanger de collectie van het Voerman Museum voelbaar en tastbaar voor blinden en slechtenzienden. “3D-audio is een speciale techniek, waarbij de manier hoe je het opneemt, ervoor zorgt dat als je het afluistert, dat het net is alsof het om je heen gebeurt”, vertelt Paul van der Ham, maker van de audiobeleving. Directeur Daphne Kampman-Maas is trots op het bereikte resultaat: “Wat je graag wil is dat iedereen kan genieten van het museum.” Meer over Blikvanger bekijk je in onderstaande video.

Ieders Museum
Erfgoed Gelderland zet zich met het project Ieders Museum samen met Gelderse musea in om nieuw publiek in musea te ontvangen. Binnen Ieders Museum kunnen musea een stimuleringsbijdrage aanvragen voor projecten die gericht zijn op het ontvangen van nieuw publiek. De afgelopen jaren zijn er al heel wat projecten door de musea bedacht, aangevraagd en uitgevoerd.

Deadline stimuleringsregeling Ieders Museum
Er is dit jaar nog één aanvraagronde voor de stimuleringsregeling. U kunt uw aanvraag nog indienen tot 11 november 2020 om 17.00 uur. Aan het einde van het jaar eindigt deze projectperiode voor Ieders Museum, dus grijp uw kans om nog gebruik te maken van de huidige stimuleringsregeling binnen Ieders Museum. Meer informatie over het indienen van uw aanvraag vindt u hier.

Afbeelding: beeld uit de video over de Blikvanger-app Voerman Museum Hattem