Kringblad Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen online

Woensdag 27 november werd in bibliotheek Bemmel de digitale uitgave van het Kringblad van Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen feestelijk onthuld. De Bemmelse historische kring is de eerste Betuwse vereniging die haar tijdschrift volledig op internet zet. Lees ook het bericht hierover in De Gelderlander. Het digitaliseringsproject maakt onderdeel uit van Het digitale lokale verhaal van het masterplan Verhaal van Gelderland

Lees hier het verslag van Jan van Bremen van de Historische Kring Bemmel over de presentatie van het digitale Kringblad. Bekijk hier het videoverslag van de feestelijke bijeenkomst!

In het project Het digitale lokale verhaal werken Erfgoed Gelderland en Rozet|Gelderland Bibliotheek samen aan de digitalisering van historische uitgaven. Tijdschriften en jaarboeken van de Gelderse historische verenigingen worden gedigitaliseerd, zodat er geen enkel lokaal en regionaal verhaal wordt vergeten. Doel is om deze unieke collectie toegankelijk en beschikbaar te maken voor een groter publiek en de lokale bevolking ook in hun eigen omgeving te laten genieten van hun geschiedenis. Door de collectie digitaal en makkelijker doorzoekbaar te maken dragen we bovendien bij aan een kwaliteitsslag op wetenschappelijk vlak bij de geschiedschrijving over de provincie Gelderland.