Afscheid collega Maud Heldens

Vanaf 1 maart gaat onze collega Maud Heldens een nieuwe uitdaging aan als hoofd educatie bij het Afrika Museum. Ze heeft zich sinds 2014 bij Erfgoed Gelderland ingezet voor allerlei projecten rondom educatie en nieuwe media.

Samen met collega Ben Bregman werkte ze aan de doorlopende leerlijn Reizen in de Tijd en droeg bij aan de ontwikkeling van lesmateriaal voor diverse projecten zoals Grenzeloos GelreVoor het Erfgoedfestival van 2018 organiseerde ze een aantal Romeincraft bijeenkomsten. Ze werkte mee aan de ontwikkeling van het plan voor de ‘Break-In Box‘ en escaperoute in het kader van het Verhaal van Gelderland. 

Als medewerker nieuwe media en publiek hield Maud zich bezig met  met nieuwe technologische ontwikkelingen. Digitale media, storytelling en serious gaming zijn mogelijkheden die we steeds meer terug zien in musea en erfgoedinstellingen. Wat kunnen we er precies mee, wat is de meerwaarde, wat past bij ons? Hierover adviseerde zij onze leden.

Samen met collega Henriette Kosse en de Hogeschool Arnhem Nijmegen werkte ze mee aan het innoveren van erfgoedbelevingen en begeleidde ze studenten bij het ontwikkelen van interactieve media-ervaringenIn kader van Ieders Museum hielp ze mee met Facebookcampagnes voor kleine musea. Ook droeg ze bij aan de publicatie ‘Stadsgidsen in de Schijnwerpers‘,  waarvoor ze stadsgidsen aan de tand voelde over hun dagelijkse praktijk.

We zullen Maud missen, maar komen haar als medewerker bij een van onze leden zeker nog tegen. We wensen haar veel succes bij deze nieuwe uitdaging!