Aangenaam Kennismaken

In 2017 en 2018 hebben we zo’n 50 erfgoedorganisaties mogen verwelkomen als nieuw lid van Coöperatie Erfgoed Gelderland. Met sommigen van deze nieuwe leden hadden we al veel contact gehad, met anderen wat minder. Graag willen we al onze nieuwe leden goed of beter leren kennen. Daarom organiseerden we de bijeenkomst  ‘Aangenaam kennismaken’ op donderdagmiddag 7 februari.

De middag begon met een plenair gedeelte, waarbij collega’s Liesbeth Tonckens en Jette Janssen een presentatie gaven over wat het lidmaatschap van Erfgoed Gelderland kan betekenen en de deelnemers in de zaal bevroegen over wie zij waren en wat zij verwachtten van het lidmaatschap en van elkaar. Een onderling kennismakingsrondje in de zaal leidde direct tot geanimeerde gesprekken. Deze konden voortgezet worden tijdens het programmaonderdeel: ‘Samen verleden toekomst geven: in sneltreinvaart contacten en ideeën opdoen’, dat startte na een korte pauze, in de vorm van Speeddates.

Speeddates
Nieuwe leden en medewerkers van Erfgoed Gelderland deden door elkaar mee aan de speeddates. In korte rondes van vijf minuten konden de deelnemers, aan de hand van thema’s, elkaar verder leren kennen en ervaringen uitwisselen. Na vijf minuten ging de fluit en schoven de deelnemers aan één kant van de tafel een plekje op naar de volgende gesprekspartner. Bij de evaluatie van de speeddates bleek dat er veel matches gemaakt waren en de nodige visitekaartjes uitgewisseld.

De middag werd afgesloten met een borrel, waarbij er gelegenheid was de medewerkers van Erfgoed Gelderland aan hun jasje te trekken. Daarbij presenteerden de medewerkers van Erfgoed Gelderland zich als ‘wandelend loket’, met een bordje om hun nek, waarop aangegeven stond voor welk specifiek thema hij of zij het juiste aanspreekpunt was.

Foto’s: Kennismaken tijdens Aangenaam Kennismaken, CC-BY Erfgoed Gelderland