Datum21-11-2018

GLAM Wiki Conference 2018

Categorieen Nieuws, Wikipedian in Residence

Van 3 tot 5 november vond in Tel Aviv de GLAM Wiki Conference 2018 plaats, een internationale Wiki Conferentie voor de GLAM community (Galleries, Libraries, Archives & Museums), georganiseerd door en voor de community.

Zo’n 150 geïnteresseerden, vanuit het culturele werkveld, die data willen delen met Wikipedia, deelnemen aan Wikimedia projecten of werken met en aan open data, namen deel aan het programma. Drie dagen lang werd er kennis gedeeld door middel van lezingen, workshops, meetups en netwerkmomenten.

Hot topics waren Wikidata, de verbetering van de beeldbank Wikimedia Commons, die binnenkort doorgevoerd wordt en de systemic bias, hoe ingeworteld vooroordeel de keuze van onderwerpen kan beïnvloeden. Interessant was de presentatie over  de gevolgen van de desastreuze brand bij het Nationaal Museum van Brazilië: over hoe je de kennis zou kunnen behouden en wat de mogelijkheden zijn om een digitale versie te bouwen op Wikimedia. Collega Michelle van Lanschot was aanwezig en gaf een presentatie over het Flipje & Streekmuseum Tiel en Wikimedia.

Foto:
Tel Aviv Cinematheque 2018. Delegates for the GLAM Wiki Conference 2018 walking in