Gelderse Landdag

Scripties op het podium

Wat gebeurt er als je erfgoed vertaalt naar de podiumkunsten? Dat gaan we laten zien in de grote zaal. We hebben professionele kunstenaars gevraagd geschiedenisscripties van studenten van de Radboud Universiteit te bewerken. Muzikanten, dansers en spokenword-artiesten geven tijdens de Gelderse landdag een mini-performance. Op de Landdag is er ook de gelegenheid om naar de studenten te luisteren. Zij presenteren hun scripties en vragen stellen mag. 

Vera Bon

Singersongwriter

Vera Bon is de band van zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Tot zover de logica. Vera schrijft liedjes die je met je hart begrijpt. Veraciteit betekent liefde voor de waarheid en dat beschrijft misschien wel het best waar haar muziek over gaat: een zoektocht naar waarachtigheid. Buiten alles wat ‘hoort’ of ‘nou eenmaal zo is’ zoekt Vera haar eigen stem in het lawaai van alle dag. Die zoektocht resulteert in kleine, persoonlijke liedjes die raken aan grote thema’s als angst en liefde. Ze brengt die liedjes het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek in een intieme setting. In haar poëtische, kleinkunst-achtige teksten vertelt Vera over mensen die zeggen hoe je leven moet, haar verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen. 

Fotograaf: Isabelle Renate La Poutré

Inbal Abir

Dans

Inbal is een van de danseresen van de Arnhemse Meisjes. Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit zes professionele dansers van Arnhemse bodem: Inbal Abir, Aida Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Kim Tuerlings en Fernanda Silva. Ze zijn allen alumni van de ArtEZ-dansacademie in Arnhem. Momenteel werken zij aan een methode om de performances die zij op diverse (buiten)locaties maken verder te ontwikkelen. In de zomer van 2019 stonden ze op verschillende festivals met See me notice you

Fotograaf: Anna Fransen

Jante Wortel

Verhaal

Jante Wortel (1996) schrijft proza en poëzie. Ze droeg voor bij onder andere Mooie Woorden, Frontaal, Dichters in de Prinsentuin en Literaire Hemel. Jante studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZmetdenovelleAls de vogel door het glas vliegten werd daarna geselecteerd voor Arnhemse Nieuwe en het Slow Writing Lab. Jante werkt aan haar debuutroman, die bij uitgeverij Das Mag zal verschijnen.

Rosine Langbroek

Muziektheater

Rosine Langbroek is muziektheaterperformer en -maker. Ze specialiseerde zich in het maken en uitvoeren van interdisciplinaire voorstellingen met de combinatie van live muziek, dans en tekst. 
 
De afgelopen tijd speelde ze met eigen voorstellingen op onder andere Amsterdam Fringe festival, Over het IJ-festival en Grachtenfestival. Ook speelde ze in de rockopera De Witt of Oranje onder regie van Mirjam Koen.  

Fotograaf: David Jagersma