Erfgoed Gelderland in coronatijd

Wij blijven goed bereikbaar

We leven op dit moment in een uitzonderlijke tijd, maar ook in deze onzekere periode kunt u op ons rekenen. Wij werken vanuit huis, maar blijven in de lucht voor uw vragen en voor het geven van advies. Op deze pagina verzamelen we informatie die mogelijk bruikbaar is voor u in deze crisistijd.

U kunt bij ons terecht via e-mail, telefoon, skype of andere online programma’s. Kijk hier voor contactgegevens van onze medewerkers.

Tips en ideeën

Nu u als erfgoedinstelling uw deuren tijdelijk hebt moeten sluiten, hebben we verschillende tips van leden, collega’s en anderen verzameld om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Welke speciale aandacht vraagt uw collectie bijvoorbeeld op dit moment? En hoe bereikt u toch uw publiek nu iedereen thuis zit?

Afbeelding: Creatie van @janemmanuelschroder voor Instagram-uitdaging Tussen Kunst & Quarantaine 

Links en informatie

Er heerst in deze tijd veel onzekerheid en het uitwisselen van informatie is dan van groot belang. Daarom hebben we enkele websites en links op een rijtje gezet, waarop u betrouwbare informatie kunt vinden rond de crisis en de overheidsmaatregelen.

Uitgelicht

Vanaf 1 juni mogen de musea langzaam weer open. Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te garanderen is er wel een groot aantal voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden zijn beschreven in een protocol dat is opgesteld door de Museumvereniging.

Bekijk ook deze handreiking van Amsterdam Museum over zorg voor collecties en historische interieurs bij terugkeer na de lockdown en dit document over musea in tijden van social distancing met praktische tips.

Lees hieronder onze nieuwsberichten gerelateerd aan de coronacrisis.

Ons nieuws over de coronacrisis

Help het museum in de buurt te heropenen!

Om op 1 juni weer verantwoord en veilig open te kunnen hebben Gelderse musea extra hulp nodig van inwoners. De website Erfgoedvrijwilliger.nl doet [...]

Protocol heropening musea – enkele tips

Vanaf 1 juni mogen de musea langzaam weer open. Om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te garanderen is er wel een groot [...]

Blog: Online leren fondsenwerven

Collega Emma Johnson schrijft periodiek over haar vakgebied fondsenwerving. Dit keer over webinars. Workshops, lezingen, seminars: door de coronacrisis kunnen dit soort bijeenkomsten voorlopig niet [...]