Erfgoed Gelderland in coronatijd

Wij blijven goed bereikbaar

We leven op dit moment in een uitzonderlijke tijd, maar ook in deze onzekere periode kunt u op ons rekenen. Wij werken vanuit huis, maar blijven in de lucht voor uw vragen en voor het geven van advies. Op deze pagina verzamelen we informatie die mogelijk bruikbaar is voor u in deze crisistijd.

U kunt bij ons terecht via e-mail, telefoon, skype of andere online programma’s. Kijk hier voor contactgegevens van onze medewerkers.

Tips en ideeën

Per 1 juni mogen musea en erfgoedinstellingen hun deuren weer openen. Tijdens het museumbezoek wordt iedereen geacht 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarnaast is reserveren voor een bezoek verplicht. We hebben verschillende tips van leden, collega’s en anderen verzameld, waar u in deze tijd mogelijk iets aan heeft.

Afbeelding: Creatie van @janemmanuelschroder voor Instagram-uitdaging Tussen Kunst & Quarantaine 

Links en informatie

Er heerst in deze tijd veel onzekerheid en het uitwisselen van informatie is dan van groot belang. Daarom hebben we enkele websites en links op een rijtje gezet, waarop u betrouwbare informatie kunt vinden rond de crisis en de overheidsmaatregelen.

Uitgelicht

Een groot aantal voorwaarden is noodzakelijk voor het garanderen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten tijden van corona. Deze voorwaarden zijn beschreven in een protocol dat is opgesteld door de Museumvereniging.

Lees hier de tips rond bezoekersregistratie en AVG. Bekijk ook deze handreiking van Amsterdam Museum over zorg voor collecties en historische interieurs bij terugkeer na de lockdown en dit document over musea in tijden van social distancing met praktische tips.

Lees hieronder onze nieuwsberichten gerelateerd aan de coronacrisis.

Ons nieuws over de coronacrisis

Blog: Een festival tijdens corona: kan dat wel?

Het went niet. De 1,5 meter niet. De testen niet. De cijfers van besmettingen niet. De onzekerheid niet. Aan het begin van dit [...]

Impactmonitor: Covid19 zomerspecial Cultuur en Erfgoed

Onlangs is de derde zomerspecial van de Gelderse impactmonitor uitgekomen, waarin het thema Cultuur en Erfgoed centraal staat. Met de Gelderse impactmonitor geeft [...]

Overbruggingsmaatregelen Provincie Gelderland: Cultuur & Erfgoed COVID-19

Deze week heeft Provincie Gelderland overbruggingsmaatregelen Cultuur & Erfgoed COVID-19 bekend gemaakt. De musea en opengestelde monumenten krijgen in deze regelingen speciale aandacht.  [...]