Erfgoed Gelderland in coronatijd

Wij blijven goed bereikbaar

We leven op dit moment in een uitzonderlijke tijd, maar ook in deze onzekere periode kunt u op ons rekenen. Wij werken vanuit huis, maar blijven in de lucht voor uw vragen en voor het geven van advies. Op deze pagina verzamelen we informatie die mogelijk bruikbaar is voor u in deze crisistijd.

U kunt bij ons terecht via e-mail, telefoon, skype of andere online programma’s. Kijk hier voor contactgegevens van onze medewerkers.

Uitgelicht

Een groot aantal voorwaarden is noodzakelijk voor het garanderen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers ten tijden van corona. Deze voorwaarden zijn beschreven in een protocol dat is opgesteld door de Museumvereniging.

Onderzoek gevolgen coronacrisis
Erfgoed Gelderland peilt in samenwerking met de Provincie Gelderland periodiek de gevolgen van de coronacrisis. Door de noden van hen die het hardst getroffen zijn te blijven monitoren, kunnen we adequaat inspelen op hun behoeftes. Na het eerste onderzoek in april is daarom besloten enkel de leden van Erfgoed Gelderland met een publieksfunctie blijvend te volgen. Tussen eind september en half oktober is het derde onderzoek in deze reeks afgenomen. Hieronder de resultaten:

Onderzoek maart 2021
Onderzoek oktober 2020
Onderzoek september 2020
Onderzoek april 2020

Lees hieronder onze nieuwsberichten gerelateerd aan de coronacrisis.

 

Links en informatie

Er heerst in deze tijd veel onzekerheid en het uitwisselen van informatie is dan van groot belang. Daarom hebben we enkele websites en links op een rijtje gezet, waarop u betrouwbare informatie kunt vinden rond de crisis en de overheidsmaatregelen.

Tips en ideeën

Een museumbezoek is in tijden van corona gebonden aan diverse overheidsmaatregelen. Iedereen wordt geacht 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarnaast is reserveren voor een bezoek verplicht. Hieronder hebben we verschillende tips van leden, collega’s en anderen verzameld, waar u in deze tijd mogelijk iets aan heeft.

Afbeelding: Creatie van @janemmanuelschroder voor Instagram-uitdaging Tussen Kunst & Quarantaine 

Ons nieuws over de coronacrisis

Moedig standhouden in onzekere winter

In samenwerking met de Provincie Gelderland peilt Erfgoed Gelderland periodiek de gevolgen van de coronacrisis. Hierbij ligt de focus op hen die het [...]

Nieuwe aanvraagrondes bij het Kickstart Cultuurfonds

We wijzen u er graag op dat Gelderse musea ook dit voorjaar weer terecht kunnen bij het Kickstart Cultuurfonds. Aanvragers kunnen onder andere [...]

Fonds voor Cultuurparticipatie start landelijke campagne #weblijvenbezig

Het Fonds voor Cultuurparticipatie en LKCA lanceerden op 23 november de landelijke campagne #weblijvenbezig. De campagne is een steun in de rug voor [...]