
Eindpresentaties HAN-studenten van hoog niveau
Dinsdag 19 juni vonden de eindpresentaties plaats van studenten Communicatie en Multimedia Design van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen met het semester SIM (Solutions for Interactive Media). Het resultaat was een inspirerende ochtend waarin mooi vormgegeven concepten en interactieve toepassingen aan een volle zaal gepresenteerd werden. Collega’s Henriette en Maud die het traject begeleiden vanuit Erfgoed Gelderland, waren te spreken over het opvallend hoge niveau van design, presentaties en ideeën van de studenten. De betrokkenheid van de studenten bij het erfgoed was ook dit jaar weer aanstekelijk.
De opdrachten
De studenten verdiepten zich in opdrachten vanuit het Van ’t Lindenhoutmuseum, Erve Eme en WO2GLD. Voor het Van ’t Lindenhoutmuseum werden multimediale concepten ontwikkeld voor een doelgroep van 8-12 jaar. Eve Eme wil graag meer verbonden worden met de stad. En Stichting WO2GLD vroeg aan de studenten een oplossing om beladen erfgoed in Gelderland onder de aandacht te brengen met behulp van nieuwe media. Elf groepen gingen aan de slag met een van deze opdrachten, ze deden onderzoek, gingen langs bij de opdrachtgever, ontwierpen en testten met de doelgroep. Het resultaat werd aan de opdrachtgevers, docenten, medestudenten en andere belangstellende gedeeld in het atrium van het Gelders Archief. 11 totaal verschillende oplossingen wisselden elkaar af, allemaal even inspirerend, interessant en mooi vormgegeven.
Het concept van de groep WeesWijzer is door het Van ’t Lindenhoutmuseum al omarmd. Samen met een professioneel productiebedrijf en het museum gaan de studenten de doorontwikkeling van de app verkennen. Voor Erve Eme maakte een groep een voorstel voor een escaperoom. Bij dit concept zocht de studentengroep zelf al contact met een professionele escaperoomontwikkelaar. Deze kruisbestuiving leverde een zeer inspirerend concept op. De drie groepen die zich hadden verdiept in het maken van concepten over beladen erfgoed oogstten complimenten van opdrachtgever Wouter Daemen namens WO2GLD. Zij maakten indrukwekkende VR-belevingen, een beleefroute en een interactieve kamer met tablettafel, audio en sfeerbeelden. Alle groepen leveren een videotrailer op waarin ze hun prototype aanbevelen of toelichten. Deze trailers zullen in de loop van de zomer op het YouTube-kanaal van Erfgoed Gelderland geplaatst worden.
Nieuwe ronde najaar 2018
In oktober start een nieuwe groep studenten. Leden van Erfgoed Gelderland kunnen opdrachten aanleveren waarin de studenten zich kunnen verdiepen. Henriette Kosse en Maud Heldens kunnen u daarover informeren. Meer lezen over deze samenwerking, klik hier.