Samenwerking Hogeschool Arnhem Nijmegen

Presentatie Timeshifters_HAN_CMD_Erfgoed_Gelderland

Samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) werkt Erfgoed Gelderland aan het innoveren van erfgoedbelevingen. Voor twee modules van de Informatie Communicatie Academie fungeert Erfgoed Gelderland als opdrachtgever of intermediair voor opdrachtgevers vanuit de achterban. Het betreft de modules: Solutions for Interactive Media (SIM) en Immersive Media Design (IMD).

Communicatie en Multimedia Design

Studenten Communicatie en Multimedia Design van de faculteit Techniek te Arnhem ontwikkelen interactieve media-ervaringen, gericht op specifieke doelgroepen. Doelen liggen op het gebied van voorlichting, educatie, changemanagement en marketing. Ze onderzoeken wat mogelijk is met innovatieve technieken, mediavormgeving en communicatie. Erfgoed Gelderland daagt ze uit om de geschiedenis van Gelderland spannend, relevant en interessant te maken voor een nieuwe doelgroep.

Van opdracht tot prototype

De kern van deze applicaties zijn vaak interactieve verhaal- en spelvormen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van vormgeving, fotografie, video en animatie. Alles is mogelijk. Het ontwikkelproces heeft bewust een researchkarakter waarbij verkenning van nieuwe media en technieken voorop staat. Hoe kan informatie op een zo boeiend mogelijke manier worden overgebracht? Als opdrachtgever brengt Erfgoed Gelderland opdrachten uit de achterban in waar de studenten mee aan de slag gaan. De studenten bedenken na een briefing concepten die Erfgoed Gelderland gaat beoordelen en werken die uit tot prototypes. Het gehele traject heeft een doorlooptijd van zestien weken, waarvan in de laatste acht weken een aantal geselecteerde concepten worden doorontwikkeld tot werkende prototypes.

Resultaten

In voorgaande projecten ontwikkelden studenten ideeën en prototypes voor o.a. VVV Arnhem, Nationaal Historisch Museum, Het Watermuseum, Burgers ZOO, AKZONOBEL, stichting Plastic Soup, Humanistisch Verbond, uitgeverij De Nieuwe Druk, stichting Kids & Science, gemeente Arnhem en het festival Gemaakt in Gelderland. In het najaar van 2016 werkten de studenten aan opdrachten voor het Airborne Museum, het Liemers Museum, ICER, Het Pakhuis en Fort Pannerden. Vrijdag 20 januari 2017 vonden bij Erfgoed Gelderland de eindpresentaties plaats door de tweedejaars studenten die aan de slag gingen met diverse opdrachten vanuit de achterban van Erfgoed Gelderland. De trailers/walkthroughs zijn komen binnenkort op de site. De resultaten van 2016 zijn ter inspiratie ook nog te vinden op ons YouTube kanaal.

Nieuw traject van start

In maart en april van dit jaar start een nieuwe samenwerking. Erfgoedinstellingen hebben een opdracht voor een prototype ingeleverd. Studenten gaan dit voorjaar aan de slag met vraagstukken uit het veld.

Lees hier onze berichten over dit project

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: