Vacature stage geschiedenis en lokale media

Erfgoed Gelderland is een koepelorganisatie voor musea en andere erfgoedinstellingen. We ondersteunen organisaties om vanuit hun eigen kracht collecties te beheren en aan een breed publiek te presenteren. Dit doen we door middel van scholing, advisering en procesbegeleiding. Onze kracht is dat wij de passie van de erfgoedbeheerders herkennen en gebruiken om ondernemerschap en zelfredzaamheid te stimuleren. Erfgoed Gelderland vindt het belangrijk dat het erfgoed zich verbindt met zijn omgeving en dat ondernemers, overheden, zorg en onderwijs zich verbinden met hun eigen historie. Erfgoed Gelderland is op zoek naar:

een stagiair geschiedenis & lokale media

april-september 2017

Uren in overleg

De stagiair gaat deskresearch, archief- en praktijkonderzoek doen naar de presentatie en positionering van Gelderse geschiedenis in gedrukte en digitale media. Hij/zij inventariseert de belangrijkste lokale mediakanalen per regio. Hij/zij bekijkt hoe huis-aan-huisbladen, regioplatforms en lokale media omgaan met provinciale, regionale en lokale historische verhalen en erfgoed, en doet onderzoek naar behoeften op het vlak van historische content. Op basis daarvan wordt een bijeenkomst georganiseerd en een rapportage geschreven.

Werkzaamheden

– Onderzoek naar de ontwikkelingen en behoeften op het gebied van historische inhoud
– Uitwerken van de resultaten
– Organisatie van een bijeenkomst
– Schrijven van een rapportage op basis van literatuur- en praktijkonderzoek.
– Bijhouden van sociale media.

Functie-eisen

– Een relevante opleiding op WO-niveau
– Affiniteit met Gelderse geschiedenis
– Ervaring met sociale media en multimediaal werken
– Het hebben van eigen vervoer is een pré

Competenties

– Flexibele en klantgerichte werkhouding
– Goede sociale vaardigheden
– Organisatietalent

Wij bieden

Erfgoed Gelderland biedt een dynamische werkomgeving, waarbij je kennismaakt met diverse erfgoedinstellingen en projecten. Wij bieden zowel academische als praktische begeleiding bij de stage. Het project kan in overleg met de student aangevuld of uitgebreid worden. Wij bieden een kleine stagevergoeding.

Interesse?

Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV onder vermelding van ‘stagiair geschiedenis & lokale media’. Je kunt deze mailen aan mw. Dr. Jette Janssen: j.janssen@erfgoedgelderland.nl

Informatie

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Else Gootjes  (06-33776999) e.gootjes@erfgoedgelderland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.