WO2GLD uit de startblokken

Per 1 maart is collega Wouter Daemen coördinator van het project WO2GLD. Doel van het project is het bevorderen van de samenhang en de samenwerking tussen partijen die zich richten op het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. De afgelopen weken is Wouter begonnen met een ronde in het veld om kennis te maken met de vele verschillende partijen die zich met deze thematiek bezig houden, zoals de samenwerkende partijen in de Airborne gemeenten, het Rijk van Nijmegen, maar bijvoorbeeld ook in Apeldoorn.

Wouter: ‘Ik ben onder de indruk van het brede aanbod en de grote verscheidenheid van initiatieven die zich bezighouden met de nalatenschap van de oorlog die zo overduidelijk zijn sporen naliet in de provincie. Ook het herinneringstoerisme leeft en groeit. Het is nu aan ons om al deze initiatieven zo goed als mogelijk te ondersteunen, dwarsverbanden te leggen en de samenwerking te bevorderen. We kijken ernaar uit, zeker in aanloop naar de bijzondere herdenkingsjaren 2019-2020!’ Bij de ondersteuning vanuit het project staan samenwerking, samenhang en kwaliteit centraal . Verder zal het projectteam een eigen website lanceren. Deze website biedt straks een portaal voor bronnen en publicaties over het onderwerp: Oorlogsbronnen Gelderland. Daarnaast zal de website een centrale plek worden om het veld te informeren over wat er speelt en onderzoekresultaten van aan de stichting verbonden onderzoekers te delen.

WO2GLD is een project van de Stichting Versterking Herinnering WOII (WO2GLD). Het bestuur van deze stichting bestaat uit: Hanneline Oosting van RBT KAN, Joost Rosendaal van de Radboud Universiteit (voorzitter) en Marc Wingens van Erfgoed Gelderland. Wouter Daemen is aangesteld als secretaris / coördinator. WO2GLD geeft uitvoering aan de nota Versterking herinnering Gelderland 1940-1944/1945.

Lees meer op de projectpagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.