Wikicollege #3 Vinden en gevonden worden

Op 1 juni vindt het derde Wikicollege in het kader van het project Wikipedian in Residence in Gelderland plaats , in het Museum Kam in Nijmegen. We gaan het dit keer hebben over hoe je je materiaal op Wikimedia Commons en Wikipedia vindbaar maakt voor de Wiki-gemeenschap (en Google) en hoe je zelf hulp kunt vragen als je ergens tegenaan loopt. Om goed te kunnen oefenen tijdens het praktijkgedeelte, is het aan te raden om drie afbeeldingen uit je collectie die rechtenvrij zijn te uploaden naar Wikimedia Commons (www.commons.wikimedia.org).

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00-13.30: inloop met koffie, thee en stroopwafels
13.30-14.00: terugblik residentie ’t Valkhof
14.00-15.00: theoriegedeelte: voorbeelden uit het veld, categorieën & templates op Wikimedia Commons, Wiki-gemeenschap benaderen
15.00-15.15: pauze
15.30-17.00: praktijkgedeelte: aan de slag met Commons categorieën & templates

Het theoretische gedeelte is toegankelijk voor elke geïnteresseerde , het praktijkgedeelte alleen voor deelnemers aan het project Wikipedian in Residence. Inschrijven kan tot 30 mei via deze link, u ontvangt een bevestiging. Het maximale aantal deelnemers aan dit college is 15 personen.  Bij vragen neem contact op met Michelle van Lanschot.