Website Reizen in de Tijd vernieuwd

De vernieuwde website Reizen in de Tijd is live gegaan! Reizen in de Tijd is onze digital leerlijn met erfgoed educatie als drager. De website is een platform waar leerkrachten lessen kunnen vinden voor op school om de culturele identiteit van de omgeving en van de leerlingen te ontdekken. Waar kom je vandaan, hoe woon je, waar staat jouw huis en wat vind je in je omgeving voor bijzondere plekken en spullen? Dat zijn vragen waar met Reizen in de Tijd aan wordt gewerkt. Naast de lessen op de site, bieden instellingen uit Gelderland en daar buiten, lessen aan die passen bij een of meerdere thema’s. De lessen zijn altijd interactief en passen bij modern onderwijs.

In het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit (een regeling van het Fonds van Cultuurparticipatie) konden we de website 4 jaar geleden maken en nu, met het vervolg van de regeling, een verbeterslag maken. We hebben de themalessen op de site eenvoudiger bruikbaar gemaakt voor de leerkracht. We hebben de vindbaarheid van de bezoeklessen van de aanbieders verbeterd. Door het gebruiken van de filters naast de kaart is het eenvoudiger een selectie van de bezoeklessen te maken door een leerkracht. De grootste verandering is het loslaten van het het leerlingportfolio. Scholen die gebruik maakten van ons portfolio wilden vaak een breder inzetbaar portfolio dat ook voor de zaakvakken kon worden ingezet. Dit konden we binnen de opzet van Reizen in de Tijd niet goed realiseren. Daarnaast zijn er nu online portfolio’s beschikbaar die breder inzetbaar zijn dan alleen cultuureducatie binnen het basisonderwijs. Een mooi voorbeeld van zo’n portfolio is Schoolfolio.

Meer weten over Reizen in de Tijd? Of wil je lessen plaatsen als erfgoedinstelling? Dat kan, neem contact op met Ben Bregman.