Terugblik Wiki college #4: activiteiten organiseren en communiceren

Het organiseren van activiteiten rondom je collecties kan een mooie manier zijn om ze beter zichtbaar te maken op de wereldwijde encyclopedie Wikipedia. Maar hoe pak je dat aan? Dit kwam aan bod tijdens het vierde Wiki-college op donderdag 13 juli in Erfgoedcentrum Rozet. De deelnemers werden meegenomen op een verkenningstocht langs een breed scala aan Wiki-activiteiten. Ook besteedden we aandacht aan het communiceren met de achterban van Wikipedia. 

Het werd een inspirerende bijeenkomst waarin de deelnemers tijdens het praktijkgedeelte zelf een aantal innovatieve plannen opstelden voor het organiseren van een vernieuwende Wikipedia-activiteit, zoals een Wiki-Walking dinner om streekgerechten omschreven en gefotografeerd te krijgen en de Wiki-speeddate, waarbij ouderen met historische kennis en ICT-vaardige jongeren samenwerken om de inhoud van de encyclopedie te vergroten en verbeteren.

De Wiki-colleges worden georganiseerd in het kader van het project Wikipedian in Residence met als doel deelnemers met elkaar in contact te brengen en gemeenschappelijke thema’s te bespreken. Het volgende college vindt plaats op 7 september en gaat over Wikidata, de linked open database van Wikipedia en hoe je daar als instelling gebruik van kunt maken.

Foto’s van het vierde Wiki-college zijn terug te vinden in Wikimedia Commons, de beeldbank van Wikipedia. Meer informatie over het project staat in het projectplan.