Symposium ‘Erfgoed als samenspel’ en Uitreiking BNG Bank Erfgoedprijs 2017

Op vrijdag 24 maart 2017 wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt wie de BNG Bank Erfgoedprijs 2017 wint. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met het beste erfgoedbeleid en stimuleert gemeenten om materieel en immaterieel erfgoed breed op te nemen in beleid en praktijk. De prijs bestaat uit een bedrag van €25.000, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. De genomineerde gemeenten 2017 zijn: Breda, Den Haag, Hoorn, Oldenzaal en Zutphen. De uitreiking wordt dit jaar georganiseerd in gemeente Beesel (Limburg), winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016.

Symposium

Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan het symposium ‘Erfgoed als samenspel. ‘De kracht van verbindend leiderschap voor communities en erfgoed’ dat gemeente Beesel i.s.m. Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) en Kunsten ’92 organiseert. Meer informatie en aanmelden

De BNG Bank Erfgoedprijs is een activiteit van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92, waarbij ook Erfgoed Gelderland aangesloten is.