Stem voor de Gouden Gelderse Roos publieksprijs!

De nominatietermijn voor de Gouden Gelderse Roos is afgesloten. Maar liefst 35 inzendingen dingen mee naar de prijs. Het zijn uiteenlopende projecten, verspreid over de provincie Gelderland, waarbij het Gelderse verhaal centraal staat en innovatie, samenwerking en vrijwilligers sleutelwoorden zijn.

Alle inzendingen dingen mee naar de publieksprijs en ook jij kunt hiervoor je stem uitbrengen. Dat kan tot  24 november. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Bekijk de inzendingen hier en breng meteen je stem uit!

Daarnaast zal de vakjury bepalen welke inzendingen in aanmerking komen voor de juryprijs.  De shortlist voor de juryprijs wordt in september bekend gemaakt. De prijsuitreiking van beide prijzen vindt plaats op zaterdag 9 december.

Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland. Erfgoed Gelderland wil zo samenwerkingsprojecten en creativiteit stimuleren. De Gouden Gelderse Roos betrekt een groot publiek bij het erfgoedveld en zet de vele vrijwilligers in het zonnetje.

 foto: de mispelbloem als Gelders symbool, bron: by Rasbak [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons