Nieuwe special mijnGelderland: Gemaakt in Gelderland

Er staat weer een nieuwe special online op mijnGelderland. Deze special is gewijd aan de verzamelde verhalen tijdens het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland, die nu te lezen zijn. Nieuwsgierig naar deze verhalen? Lees dan hier verder!

Waarom?

De verhalen die tijdens het erfgoedfestival zijn verzameld, worden op mijnGelderland online bewaard zodat deze ook in de toekomst toegankelijk blijven en om de geschiedenis van het Gelderse industrie erfgoed te behouden. De verzamelde stukken vertellen het verhaal van de ambacht en de industrie die Gelderland hebben laten bloeien.

Terugblik

Tijdens de zomer van 2015 stond het thema Gemaakt in Gelderland centraal en werd de Gelderse maakindustrie in de schijnwerpers geplaatst. Er werd aandacht besteed aan zowel de geschiedenis als de actualiteit van de grote thema’s uit het Gelderse ambacht en industrie zoals hout, papier, metaal, baksteen, textiel en voedsel. Gelderland telt veel beeldbepalende productiebedrijven die tot op het heden in Gelderse steden of dorpen gevestigd zijn. Deze maakindustrieën hebben in Gelderland een enorme invloed gehad op verschillende aspecten zoals het landschap, de bebouwing en de bewoners van de provincie. Tijdens het erfgoedfestival zijn er verschillende activiteiten en exposities georganiseerd voor jong en oud.

In 2018 vindt het erfgoedfestival Gelderland Grensland plaats.  Lees hier meer.