Ledenraadsvergadering

Vrijdagochtend 10 november vond de Ledenraadsvergadering van Erfgoed Gelderland plaats in het Kolpinghuis te Nijmegen.

Na het goedkeuren van het jaarplan en de begroting voor 2018 gaf Liesbeth Tonckens een overzicht van het ledenbestand. Maar liefst 16 nieuwe leden hebben zich in 2017 aangemeld. Vertegenwoordigers van twee (nieuwe) lid-organisaties, Natuurhistorisch Museum De Oersprong en Museum Stadskasteel Zaltbommel,  stelden zich voor en vertelden over hun organisatie. Collega’s Jette, Wouter en Ingrid presenteerden de projecten waarmee zij zich vanuit de coöperatie bezighouden, respectievelijk:  Het verhaal van Gelderland, WO2Gld en Preventieve Conservering/Collectiewacht.  Voorzitter Marc Wingens maakte de drie finalisten voor de Gouden Gelderse Roos jury-prijs bekend.

Het was een goede bijeenkomst met veel interactie en betrokkenheid bij de aanwezige leden. De oproep tot het samenstellen van een adviesgroep om verdere invulling te geven aan verschillende websites, waaronder mijngelderland.nl, werd enthousiast ontvangen. Verschillende leden meldden zich hiervoor aan en binnenkort wordt hier vervolg aan gegeven.

Na de vergadering stond er een lunch klaar en was er de mogelijkheid met een stadsgids een rondleiding te doen door het oude centrum van Nijmegen. Veel van de aanwezige leden bleven daarna in het Kolpinghuis om deel te nemen aan de kick-off van het erfgoedfestival Gelderland Grensland.