Graven naar Goodies

Afgelopen vrijdag opende in Museum het Pakhuis in Ermelo de nieuwe tentoonstelling Graven naar Goodies. Collega’s Roel en Maud waren bij de opening van deze interactieve tentoonstelling over de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop te vinden zijn. De grafheuvels en hun archeologische schatten, goodies, geven informatie over het leven van de prehistorische voorouders.

De tentoonstelling, waarvan de basis vier jaar geleden is gelegd in museum Coda in Apeldoorn, is in Het Pakhuis uitgebreid met veel interactieve onderdelen. Museum het Pakhuis is al jaren goed in het maken van tentoonstellingen voor diverse doelgroepen. Ook voor scholen is er deze keer weer iets bijzonders beleven. Tijdens de spannende ontdekkingstocht gaan kinderen aan in teams aan de slag en moeten onderzoeken wie er een grafroof heeft gepleegd.

Deze experience heeft escape room elementen en dient als blauwdruk voor andere musea in de Provincie Gelderland. Delen uit de experience zijn overdraagbaar en die zijn in kaart gebracht door collega Maud Heldens. Meer informatie volgt binnenkort. Maar wil je daar nu al meer over weten, neem contact met haar op!