Gelderse Archeologiedagen groot succes!

Afgelopen weekend stond in het teken van de Nationale Archeologiedagen. Gelderland deed dit jaar voor het eerst mee. En dat resulteerde in tal van activiteiten, verspreid over de provincie.

Collega Roel stimuleerde afgelopen maanden de bijdrage van Gelderse instellingen aan deze dagen. Hij reisde dit weekend de provincie rond en bezocht een groot aantal locaties en musea: “het enthousiasme van de bezoekers en de organisatoren spatte er van af! Leuk om te zien wat er allemaal georganiseerd werd om bezoekers archeologie te laten ervaren. Ik hoop dat we met de eerste Archeologiedagen in Gelderland een groot publiek hebben kunnen bereiken en archeologie meer bekendheid hebben kunnen geven. Iedereen die betrokken was bij de Archeologiedagen: ontzettend bedankt voor de inzet!”.

Volgend jaar doet Gelderland weer mee. Zet daarom de data 12, 13 en 14 oktober 2018 maar alvast in de agenda. In aanloop naar de Archeologiedagen in 2018 zal wederom een inspiratiebijeenkomst worden georganiseerd. Deze zal aankomend jaar tijdig worden gecommuniceerd en zal in mei/juni 2018 plaatsvinden. Wil je meer weten over publieksarcheologie, klik hier voor onze projectpagina.