Even voorstellen….

Het team van Erfgoed Gelderland is en wordt weer versterkt met nieuwe collega’s. Wij stellen u voor: Iris Dracht, Carolien Loomans, Michelle van Lanschot en Wouter Daemen.

Iris Dracht is afgelopen najaar aan de slag gegaan bij de redactie mijnGelderland. Daarvoor hielp ze als werkstudent mee aan de invulling van de Gelderse Landdag. De komende periode zal zij ook een belangrijke bijdrage leveren aan het erfgoedfestival 2018: Gelderland Grensland.

Ook Carolien Loomans is afgelopen najaar bij ons begonnen. Zij is als projectmedewerker betrokken  bij verschillende projecten en draagt bij aan de organisatie van bijeenkomsten , zoals Open-up.

Michelle van Lanschot is per 1 januari als Wikipedian in Residence  aangesteld om zeven Gelderse erfgoedinstellingen (musea en archieven) te trainen om delen van hun collectie als open data beschikbaar te stellen. Zij zal het komende jaar elke instelling een aantal weken achter elkaar bezoeken en colleges geven over het gebruik van WikiMedia binnen erfgoedinstellingen.

In maart zullen wij Wouter Daemen verwelkomen als coördinator van de Stichting Versterking Herinnering WO2 Gelderland. Deze stichting is opgericht door de Radboud Universiteit, Erfgoed Gelderland en regionaal bureau voor toerisme RBT KAN. Doel is het bevorderen van de samenwerking tussen partijen die zich richten op het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog: gemeenten, musea, evenementenorganisaties, herinneringslocaties. Wouter zal daarin de spin in het web zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.