Donker erfgoed in het licht

Op 22 september organiseert de Stichting Versterking Herinnering WOII Gelderland (WO2GLD) een studiemiddag over beladen WOII erfgoed in Gelderland.
De muur van Mussert, de Apeldoornse bunker van Seyss-Inquart, Landgoed Avegoor of de Diogenesbunker. Donker, beladen, besmet, schuldig, schurend, omstreden of betwist erfgoed zijn termen die voor plekken als deze gebruikt worden; locaties en gebouwen met een beladen verleden. In dit geval gekoppeld aan de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder aan Gelderland. Recent onderzoek toont aan dat de provincie tal van deze plekken kent.
Tijdens deze studiemiddag, worden handvatten aangereikt over de omgang met dergelijke locaties. De vier bovengenoemde locaties worden uitgelicht met aandacht voor recente ontwikkelingen. Kun je deze plekken belichten zonder te oordelen? Hoe ga je om met gevoeligheden? Hoe verhoudt de politiek zich tot deze veelal omstreden locaties? Welke plekken zijn er nog meer en hoe verhouden de locaties zich tot elkaar? Ad van Liempt en Fred de Graaf zullen onder meer een bijdrage leveren aan deze studiemiddag. Klik hier voor het volledige programma.
Aanmelden kan via info@wo2gld.nl. Deelname is gratis. Locatie: CODA, Apeldoorn.