Digitaal tafelen op youtube

In opdracht van Erfgoed Gelderland heeft Taff multimedia filmpjes gemaakt voor het project Digitaal Tafelen. Met dit project zijn de Edese musea in de zomer van 2016 verrijkt met acht multitouchtafels, waarop de applicatie ‘Ede op de kaart’ te vinden is en de collecties van deze organisaties. Voor zes van deze organisaties maakte Taff multimedia in opdracht van Erfgoed Gelderland promotietrailers, die via de multitouchtafels te zien en te beleven zijn: de militaire geschiedenis van Ede bij het Platform Militaire Historie Ede, het verhaal van Otterlo in het Nederlands Tegelmuseum, de geschiedenis van de luchtoorlog boven Nederland in Museum Vliegbasis Deelen, de geschiedenis van Lunteren in Museum Lunteren, de schatkamer van Bennekom in het Kijk en Luistermuseum en het aanbod van het Edese erfgoed in Historisch Museum Ede.

Maar ook via ons youtube kanaal kunt u ze bekijken. In  de afspeellijst hebben we alle zes de filmpjes van Ede achter elkaar gezet.

Digitaal Tafelen

Een aantal erfgoedpartners, verenigd in het Museaal Overleg Ede (MOE) zocht naar manieren om bezoekers op vernieuwende en interactieve manier kennis te laten maken met hun verhalen en collecties. In september 2015 startte een samenwerkingsproject om dit te realiseren met Erfgoed Gelderland als verbindende schakel en sparringpartner. Beoogd resultaat: digitale ontsluiting van de collecties en presentatie ervan op het web, multitouchtafels en andere media. Het project is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Ede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.