Cursus Digitale media en 21ste eeuwse vaardigheden

Op 10 mei start een nieuwe reeks van de cursus Cursus Digitale media en 21ste eeuwse vaardigheden. Deze cursus is ontwikkeld voor educatiemedewerkers van musea, archieven en oudheidkundige kringen die lessen maken voor basisschoolleerlingen. De cursus bestaat uit vier dagdelen van 3 uur waarin vier thema’s centraal staan: Digitale tools en selectiecriteria, Speldidactiek, Location based learning 3D en AR/VR en Lesontwerp.

Erfgoed Gelderland heeft voor deze cursus subsidie ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hierdoor kan het CultuurCollege – het scholingshuis van Erfgoed Gelderland en Cultuurmij Oost – deze cursus kosteloos aanbieden. Daar staat tegenover dat de locatie  (en koffie, thee, beamer en geluidsinstallatie) door twee van de deelnemers ter beschikking wordt gesteld.  Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de cursus en ruimte beschikbaar hebben op onderstaande data dan horen wij dit graag. De voorkeur gaat uit naar twee locaties per cursusronde.

Het maximum aantal deelnemers is 15 personen per cursus waarvan ten hoogste vijf deelnemers van dezelfde organisatie. De cursus bestaat uit vier dagdelen van 3 uur waarin vier thema’s centraal staan:

Het programma
woensdag 10 mei 2017, 13.30 – 16.30 uur Digitale tools en selectie criteria
woensdag 31 mei 2017, 13.30 – 16.30 uur Speldidactiek
woensdag 7 juni 2017,13.30 – 16.30 uur Location based learning 3D en AR/VR
woensdag 21 juni 2017, 13.30 – 16.30 uur Lesontwerp

Meer informatie en aanmelden via de website van CultuurCollege.

De cursus sluit goed aan bij de leerlijn Reizen in de Tijd die Erfgoed Gelderland met tal van partners recent heeft ontwikkeld. Meer interessante cursussen voor de erfgoedsector vindt u hier op een rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.