Cursus: Beheer en Behoud in Nijkerk

Op 13 maart vond de cursusdag Beheer en Behoud plaats in Museum Nijkerk. Op de prachtige educatieve zolder van het museum gaf Ingrid Gerritsen de deelnemers veel informatie over het beheer en behoud van collectie en preventieve maatregelen. De cursisten werden aan het denken gezet hoe zij de diverse mogelijkheden voor goede zorg voor hun eigen collectie kunnen toepassen.

Museum Nijkerk heeft de deelnemers laten zien hoe een klein museum met veel vrijwilligers het aanpakt om zo goed als mogelijk voor een collectie te zorgen met de middelen die ze hebben. Gastvrij en met openheid ging conservator Saskia van den Berg in op de vragen die er waren over het reilen en zeilen van een klein museum.

De deelnemers kwamen uit alle windstreken en met verschillende achtergronden. Van student aan een cultuuropleiding, beheerder van kunstcollectie bij kunstuitleen of gemeente, medewerker bij een provinciaal museum en vrijwilligers van verschillende instellingen. Allemaal namen ze nieuwe inzichten mee over beheer en behoud van hun collectie en kunnen daar nu mee aan de slag.

De cursus Beheer en Behoud wordt aangeboden door CultuurCollege, het scholingshuis van Erfgoed Gelderland en Cultuurmij Oost. Op 11 september vindt de volgende cursus Beheer en Behoud plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.