Collectiewacht over de grens?

Museumvereniging in Nedersaksen en Bremen uit Duitsland en de Museumbond uit Oostenrijk zijn enthousiast over de Collectiewacht. In samenwerking met Erfgoed Gelderland onderzoeken zij nu of er ook in hun land behoefte is aan een dergelijke dienst.

Half december 2016 hebben de partners een gezamenlijk ontwikkelde enquête verstuurd naar collectiebeherende instellingen in hun eigen land. Deze enquête is opgesteld om een onderzoek te doen naar collectiebehoud en -beheer. Dit is de basis voor goede zorg voor de toevertrouwde collecties en tegelijkertijd een tijdrovende en vaak complexe opgave voor erfgoedinstellingen. Erfgoed Gelderland wil bovendien aan de hand van deze enquête toetsen of de behoefte aan ondersteuning, op het gebied van behoud en beheer, in de loop van de tijd is gewijzigd.

Houd de website en nieuwsbrieven van Erfgoed Gelderland in de gaten om de samenwerking met onze Duitse en Oostenrijkse collega’s te volgen.

foto: van Links naar rechts: Hans Lochmann en Cord Brune (Museumvereniging Duitsland), Ingrid Gerritsen (Erfgoed Gelderland) en Klaus Landa (Museumbond Oostenrijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.