Adviseur komt naar je toe

De Historische Vereniging Steenderen heeft sinds 10 juni jl. een nieuw onderkomen. Voorafgaand aan de verhuizing zijn de actieve leden gaan nadenken over hoe zij op de nieuwe locatie gaan zorgen voor het archief. Dit archief heeft de vereniging de afgelopen 25 jaar verzameld.

Als historische vereniging vallen ze niet onder de museumeisen voor collecties op het gebied van beheer en behoud. Maar ze willen zo goed als mogelijk voor het archief zorgen zodat dit voor de toekomst behouden blijft. Hiervoor hebben zij contact opgenomen met adviseur preventieve conservering, Ingrid Gerritsen van Erfgoed Gelderland.

Ingrid is naar de nieuwe locatie gegaan om persoonlijk advies te geven. Eerst is de locatie bekeken om een goede indruk te krijgen van de huidige situatie. Vervolgens zijn in een gesprek alle vragen aan bod gekomen en heeft Ingrid verdere beheer en behoud informatie en doorverwijzingen gegeven. Hiermee kunnen de leden nog beter voor de collectie zorgen en weten ze welke hulpmiddelen ze hiervoor kunnen inzetten.

Heb je ook vragen over je archief of collectie? Neem dan contact op met Ingrid Gerritsen, adviseur preventieve conservering, beheer en behoud van collecties en restauraties.

Op de foto v.l.n.r. Henk Samberg (website, beeldbank en digitalisering), Geert Jansen (voorzitter archiefcommissie), Ingrid Gerritsen, Annie Hakken (lid archiefcommissie), Bertus Rietberg (bestuurslid).