In Memoriam – Henk Demoed – 21 mei 1940-19 september 2016

henk-demoedMet verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-collega en vrijwilliger in hart en nieren Henk Demoed. Met Henk verliezen we een groot kenner van het Gelderse erfgoed en de Gelderse geschiedenis.
Henk was van 1 december 1997 tot 21 mei 2005 werkzaam bij Stichting Gelders Erfgoed en daarvoor en daarna betrokken bij onze organisatie als vrijwilliger. We hebben hem gekend als een loyale, betrouwbare collega, met kennis van zaken en een groot hart voor geschiedenis. Henk werkte onder andere als hoofdredacteur van het ‘Gelders oudheidkundig contactbericht’ en heeft met ons het ‘Gelders Erfgoed Magazine’ ontwikkeld. Zijn taalkundig en historisch talent zette hij in voor veel van onze publicaties. Als eindredacteur was hij kritisch doch rechtlijnig en in zijn opmerkingen was altijd een subtiele vorm van humor te bespeuren.

Na zijn pensionering bleef Henk kind aan huis bij Gelders Erfgoed in het Agnietenconvent aan de Oude Wand in Zutphen. Vele malen hebben wij, en onze gasten, mogen genieten van zijn rondleidingen door Zutphen. Als tijdschriftvrijwilliger dacht hij mee over thema’s, inhoud en auteurs. Hij bleef redactionele taken vervullen en werkte enthousiast aan het Gelderse boekennieuws. Geen enkel Gelders historisch boek ontsnapte aan zijn aandacht. Ook na de verhuizing van Gelders Erfgoed van Zutphen naar Arnhem bleef Henk actief, ditmaal voor Mijn Gelderland Magazine.
Welbespraakt en oprecht, humoristisch en warm, productief en inspirerend. Wij, en het Gelderse erfgoedveld, gaan een waardevol en bijzonder mens missen.
Onze gedachten gaan uit naar Trudie, de kinderen en familie. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.