Leren

Leren pictoMet kennis over je voorouders kijken naar vandaag en morgen

Leren door te reizen

Kinderen van nu zijn het publiek van later. Enthousiast maken voor erfgoed kan niet vroeg genoeg beginnen. Hoe leuk is het om het verleden van dichtbij en in de eigen omgeving te ontdekken? Wie weet waar hij zelf vandaan komt en hoe situaties zijn ontstaan, heeft meer begrip voor mensen en gebeurtenissen in het heden. Scholen kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Om ze daarin te steunen heeft Erfgoed Gelderland samen met partners de digitale leerlijn Reizen in de tijd ontwikkeld. Hiermee kunnen leerlingen, door de schooljaren heen, een reis door de tijd maken.

In Reizen in de Tijd werken Scholen en erfgoedaanbieders nauw samen. Vanuit Erfgoed Gelderland helpen wij de aanbieders het verhaal aantrekkelijk en actief te vertellen en leggen wij contacten met het onderwijs. Lees hier meer.

Leren door te innoveren

Studenten Communicatie en Multimedia Design van de faculteit Techniek te Arnhem ontwikkelen interactieve media-ervaringen, gericht op specifieke doelgroepen. Doelen liggen op het gebied van voorlichting, educatie, changemanagement en marketing. Ze onderzoeken wat mogelijk is met innovatieve technieken, mediavormgeving en communicatie. Erfgoed Gelderland daagt ze uit om de geschiedenis van Gelderland spannend, relevant en interessant te maken voor een nieuwe doelgroep. En de studenten gaan met erfgoed content aan de slag. Lees hier meer.

Lees wat wij doen om te helpen te leren van erfgoed.

Wilt u als erfgoedprofessional of -geïnteresseerde vakkennis versterken of opdoen? Kijk dan onder expertise Borgen van kennis of bezoek direct de website van het CultuurCollege, waar u ons cursusaanbod vindt.